Cypresshäck

Cypresshäck, även känd som Chamaecyparis, är en populär häckväxt för att skapa en naturlig och dekorativ häck. Denna variant är mycket lik den normala Cypress. Växten är inte bara skärtålig, utan har också en tät, kompakt vana.

Den är också tålig och tål de flesta jordtyper förutom dåligt dränerade jordar. Det bästa med växten är dess speciella färg.

Odla en Chamaecyparis-häck

Chamaecyparis är en av de vackraste häckväxterna du kan välja idag. Den växer snabbt och förblir alltid grön. Dess smala blad liknar fjäll när växten åldras. Bladen bildas i par som pressas mot stjälkarna. Pollen och frökottar bildas också i trädet. 

Var man ska plantera 

Chamaecyparis växer bra i full sol eller halvskugga. Jorden ska inte bara vara väldränerad, utan också fuktig. Cypressen gillar inte extrem torka, så du vill vara säker på att du ger plantan tillräckligt med vatten under torra tider. Odla inte heller växten i dåligt dränerad jord eftersom det kan orsaka rotröta.

Tips

Chamaecyparis kan planteras året runt, men den bästa tiden är på senhösten eller vintern, så länge som jorden inte är fuktig. Eftersom Cypress är frostbeständig, kan de växa under kalla väderförhållanden.

Även om Chamaecyparis kan växa i full sol eller halvskugga, är det en bra idé att bearbeta jorden med lite kompost innan du planterar.

Cypressen kräver bra dränering från jorden, så du kan inte odla den i tunga lerjordar; då kommer de att förgås.

Undvik att skada rötterna vid plantering så att de snabbt kan etablera sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *