Månadens trädgårdstips i augusti

Augusti är ofta en varm månad och det kräver extra uppmärksamhet på skötseln av din trädgård. Vattning är det viktigaste i augusti. Glöm inte att fylla fatet med vatten för fåglarna och igelkottarna i din trädgård!

Om du åker på semester kan du be grannar eller släktingar att vattna dina växter. I grönsaksträdgården ska du se till att du har skördat så mycket som möjligt innan du åker. Vid behov kan du installera ett automatiskt bevattningssystem för att förse dina växter med vatten.

Blommor och rabatter
Plantera höstlökar. Amaryllis trivs också bra i trädgården, inte bara inomhus. Alstroemerias rekommenderas också. Höstlökar ger din trädgård exotiska blommor. Kliplelie (Nerine bowdenii) kommer från Sydafrika och behöver en torr och solig plats. Sandig jord är bra, de gillar inte för mycket gödsel. Särskilt i kar i skydd av en sydvästlig vägg. Höstkrokus (Colchicum), som liknar krokus, blommar också i september.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *